Zvanično, nakon osam dana rada, završen je prvi besplatni kamp Bogdan Rodić. Projekat Fondacije Univerexport prvi je takvog tipa u Evropi a polaznici, njih nešto manje od sedamdeset, treneri i rukovodioci kampa listom se slažu da je to neponovljivo iskustvo i da se ne sme na ovome stati.

Sjajan stručni štab neumorno, je od jutra do ponoći radio na prenošenju znanja mladim rukometašima i na njihovom usavršavanju. Pričalo se i radilo samo u cilju napretka dece. Sigurni smo da će od ovih, sedamdesetak selektovanih rukometaša, izniknuti u reprezentativce Srbije, i kako kaže povelja koju je dobio svaki polaznik kampa možda I učesnici Olimpijskih igara 2028. godine.

Završno veče proteklo je u svečanoj atmosferi, dodeljena su priznanja najboljima među jednakima. Red je pomenuti ko je u čemu bio malo isped svojih drugara na kampu. Treneri, koji su bili žiri, imali su težak posao da izaberu i nagrade istaknute pojedince. Odluku su morali doneti i evo imena laureata: najbolji polaznik kampa je momak koji dolazi iz Sombora, Žarko Miskin, aplauz koji je dobio prilikom primanja nagrade iz ruku Žikice Milosavljevića, trenera na kampu i nekadašnjeg reprezentativca naše zemje, govori o tome da nismo pogrešili. Nagrada “uzorni sportista” u konkurenciji rukometašica pripala je Milici Pap,igračici RK Beograd, nagradu joj je uručila Jelena Erić- Rakonjac dok je kod rukometaša to priznanje pripalo Nikoli Kovačeviću koji je na kamp došao iz Bačke Palanke, nagradu mu je uručio Žikica Milosavljević. Vladan Jordović uručio je priznanje Milošu Ćeranu, golmanu Jugovića i momku koji je, po oceni trenera, najviše napredovao na kampu Bogdan Rodić 2017. godine.

Imali smo i nagrade za najaktivnije polaznike kampa u domenu društvenih mreža. Najviše “lajkova” sa slikama sa kampa imali su Nemanja Obradović, Ana Radonjić i Žarko Miskin, tim redom. I za kraj, recimo da su svi polaznici kampa Bogdan Rodić dobili povelju koja glasi: 
“DA” hoću da igram za reprezentaciju i neću postavljati nikakve uslove, “DA” uvek ću sa ponosom pevati himnu svoje zemlje, “DA” naš zajednički cilj su Olimpijske igre 2028!

Fondacija Univerexport im želi da im se želje ispune, a naš prvi cilj, da svi oni, postanu za malo bolji ljudi i kvalitetniji rukometaši, nakon zajedničkog boravka na Zlataru, je ispunjen.

Hvala polaznicima kampa i svima koji su bili deo ovo projekta.