INTERVJU: VLADAN JORDOVIĆ, STRUČNI RUKOVODILAC KAMPA
Kako trener sa velikim iskustvom u radu sa domaćim i inostranim timovima vidi potencijal besplatnog kampa za rukometaše?

U radu sa decom na kampu Bogdan Rodić Fondacije Univerexport učestvovaće kvalitetni i iskusni treneri dokazani u  oblasti rukometnog sporta. Trener u radu sa decom postaje kompletnija rukometna ličnost, za to su pored znanja potrebni i drugi kvaliteti koje rukometni radnik mora da poseduje, kao što su: strpljenje, upornost, taktičnost. Sve to krasi Vladana Jordovića koji će na kampu na Zlataru biti koordinator stručnog rada, odnosno stručni rukovodilac kampa.

Moj posao biće da pored toga što ću voditi treninge kao i ostali treneri, vodim računa da se predviđeni plan i program rada sprovodi na kampu, kao i da koordinišem radom trenera. Vodiću računa o kvalitetu rada i savetodavno usmeravati trenere”- rekao je Jordović.
Vi se niste bez razloga našli na toj funkciji na kampu, u radu sa mlađim kategorijama.
“Imam bogato iskustvo u radu sa decom, moram istaći da je to sastavni deo moje trenerske karijere. Još kao aktivan igrač počeo sam da radim sa mladim rukometašima u RK “Župa”. Kao trener učestvovao sam u radu velikog broja kampova, gde sam bio rukovodilac stručnog rada. Ponosan sam na taj deo svoje trenerske karijere, kao i na činjenicu da dam bio u grupi rukovodilaca stručnog rada, doajena trenerskog posla, kao što su Nikola Jevremović koji, na žalost, više nije sa nama, Branislav Zeljković i Milorad Lajić.Tokom trenerske karijere bio sam deo stručnog štaba u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, a radio sam i na poziciji selektora kadetske reprezentacije (generacija 1988 i 1990). Tokom četvorogidisnjeg trenerskog rada u Mađarskoj, radio sam na formiranju škola rukometa, izvodio teoretsku i praktičnu edukaciju za trenere koji rade sa mladima, i učestvovao kao predavač na seminarima.”
Kamp Fondacije Univerexport na Zlataru je specifičan, radićete sa decom koja su selektirana i pozvana na osnovu svog kvaliteta.
“Plan i program rada za ovaj projekat je poseban i jedinstven, uostalom kao i čitav projekat kampa. Đordje Ćirković je izašao sa vizijom posebno organizovanog stručnog rada i mi smo zajedno sada tu ideju pretačemo u stvarnost. Glavne odlike ovog projekta su individualni pristup, kao i odabir tematskih celina koje objedinjuju tehničko-taktičke aktivnosti u odnosu na procenjeni nivo obučenosti i kvaliteta dece. Veoma važno za nas koji smo u stručnom timu je činjenica da se radi o selektiranim dečacima i devojčicama. Adekvatnim izborom baterije testova koju će na terenu sprovesti ekipa Republickog zavoda za sport i medicinu sporta kompletiraćemo sliku o potencijalu i stvarnim mogućnostima svakog učesnika kampa.”
Koliko se, u relativno kratkom vremenu od osam dana, može pomoći u razvoju mladih rukometaša?
“Po svojoj organizaciji, planu i programu ovaj kamp je jedinstven u regionu. Upravo ta unikatnost nas koji smo deo ove divne sportske priče, obavezuje da damo sve od sebe i da ideju realizujemo te da ovo bude početak jednog velikog projekta. Decu koja dolaze na kamp očekuje grupa dokazanih i posvećenih stručnih ljudi, koji će učiniti sve da polaznici sa kampa odu sa višim nivoom obučenosti, sa stečenim novim znanjima i sa pregršt novih informacija. I, u to duboko verujem, sa jednim novim pogledom na nas divni sport.”