KARAVAN

Prva godina rada Fondacije Univerexport usmerena je najvećim delom na obrazovanje, a to polje delovanja podrazumeva čvrstu saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na pragu smo ulaska u veliki zajednički projekat koji treba da trajno izmeni i donese nešto novo našem postojećem sistemu obrazovanja.

Od samog početka deo smo projekta dualnog obrazovanja, a kao partneri Ministarstva prosvete, postali smo i posebni partneri projekta Karavan „Duh mladosti“, kao jednog od najvećih globalnih međunarodnih projekata u Evropi. Karavan prolazi kroz 33 grada, a i Fondacija Univerexport sa njim. Nakon Zrenjanina bili smo i u Sremskoj Mitrovici. Na manifestaciji koja je održana na plaži Sremske Mitrovice i na kojoj su se predstavili, na svojim štandovima, najveći partneri Ministarstva prosvete, bio je i veliki broj sugrađana svih generacija.

Na štandu Fondacije Univerexport mogle su se videti kreativne igrice koje su oslikavale delatnost kompanije Univerexport, a za nagrade su morale da se iskažu veštine računanja i kreativnosti. Manifestaciji su prisustvovali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, savetnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić i obratili se sa željom da istaknu značaj uvođenja novih modela obrazovanja kao i značaj simbioze privrede i obrazovanja.

Ministar Šarčeviće je rekao da je Sremska Mitrovica šesti grad ove sezone u kome Karavan „Duh mladosti“ nastavlja svoj put kroz celu Srbiju sa jasnim porukama i istakao značaj simbioze privrede i obrazovanja. Direktor fondacije Univerexport, Olivera Ćirković, obratila se rekavši da je kompanija Univerexport već 27 godina deo domaćeg tržišta i da aktivno učestvuje u društveno odgovornom poslovanju, kao i da je Ministarstvo prosvete izuzetan partnera sa kojim će sadašnji i budući projekti voditi ka zajedničkim ciljevima, deci, odnosno znanju-jedinoj kategoriji koja se deljenjem uvećava.

Organizovana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja na kojoj su govorili savetnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić, direktor ljudskih resursa kompanije Univerexport Nataša Vukoje, kao i predstavnici kompanija „Todebo“, „Mitros“, „Dadeks“ i „Hajleks“.

Veliki broj medija ispratio je ovaj događaj, a najmlađi su imali priliku da se oprobaju u fudbalu, odbojci na pesku i basketu 3×3, kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona“.

Karavan nastavlja svoj put dalje i svakog vikenda biće u nekom drugom gradu Srbije.