Fondacija Univerexport i ove godine uz đake prvake

Činjenica da Novi Sad svake godine upisuje sve veći broj prvaka, vredna je truda i podele Univerexport poklon paketa svim đacima prvacima iz Novog Sada i okoline. Na svečanom prijemu osnovne škole „Dušan Radović“, koja ove godine upisuje rekordan broj od 250 novih đaka, simbolično hvala što postoje i što prave prve korake u ozbiljnijem svetu odraslih, pored Univerexport-a reći će i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Dodela poklona prvacima, „našim najboljim školarcima“ nastavak je prošlogodišnje dobre prakse kada je više od 3700 đaka prvaka iz Novog Sada i okoline svog prvog školskog dana obradovano poklon paketima kompanije Univerexport koja je iz ovog grada potekla pre 27 godina.

Deca Iz Novog Sada, Petrovaradina, Sremske Kamenice, Šangaja, Kaća, Budisave, Kovilja, Futoga, Veternika, Stepanovićeva, Begeča, Bukovca, Kisača i Rumenke na prijemima izabrane škole dobiće vaučere za preuzimanje poklon paketa u maloprodajnim objektima Univerexport-a.

Osmesima na licima dece koja prvi put sedaju u školske klupe doprinose i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kabinet gradonačelnika Novog Sada, davanjem nesebične podrške ovoj aktivnosti. I vodeće kompanije domaćeg tržišta (Nelt, Coca-Cola, Imlek, Pionir, Rauch, Chips Way, P&G, Univerzal, Eurocom, Tropictrade, Ilijanuma) prepoznale su značaj pružanja podrške u sticanju novih iskustava i znanja malim školarcima. 

Dodela Univerexport poklon paketa nastavak je projekata kojima se pomeraju granice i priče o nastanku Fondacije Univerexport koja je osnovana u prvoj polovini 2017. godine. Kako su ovogodišnji projekti Fondacije fokusirani na obrazovanje i sport, ovim poduhvatom se, uz partnersku podršku nadležnih Ministarstava grade dobri novi temelji i čine pomaci u zajednici u kojoj živimo i stvaramo.