Mesto gde se stvara budućnost

Fondacija Univerexport 2017. godine prvi put na ovim prostorima organizuje besplatan kamp za najtalentovanije mlade rukometaše i rukometašice, kamp koji će se, tradicionalno, održati na planini Zlatar. Značaj kampa su prepoznali i Ministarstvo sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Kamp će, pored vrhunskih sportista, činiti i eminentni stručni štab sačinjen od pet trenera, uz menadžera i  koordinatora kampa. Fondacija Univerexport sa ponosom pružu bezuslovnu sportsku, organizacionu i finansijsku podršku mladima za koje verujemo da su naša deca, naše najbolje.

Rukometni kamp napravljen je u čast Bogdanu Rodiću, osnivaču kompanije Univerexport, velikom čoveku, entuzijasti, poznavaocu rukometa, i predsedniku Rukometnog kluba Vojvodina . Počev od 2008. godine organizovan je turnir posvećen ovom velikom pokloniku rukometa, a od 2014. i rukometni kamp za mlade koji nosi njegovo ime.

Ovogodišnji kamp se održava na planini Zlatar, u periodu od 29. juna do 6. jula, na koji su pozvani  najtalentovaniji igrači i igračice rođeni 2000/2001/2002/2003 godine. Učesnici kampa će biti smešteni u hotelu „Panorama“, a za realizaciju plana i programa rada, angažovan je sedmočlani stručni štab, na čelu sa menadžerom kampa Đorđem Ćirkovićem. Koordinator kampa je Jelena Erić Rakonjac, a decu će kroz plan i program rada voditi treneri: Žikica Milosavljević, Vladimir Cvijan, Vladan Jordović, Vlada Šimičić, Igor Nikolić.

U čast Bogdanu Rodiću:

Najveći uspesi RK „Vojvodina“ počinju sa sezonom 2004/2005 kada se takmiči pod nazivom RK „Vojvodina – Univerexport“ sa predsedavanjem Bogdana Rodića. Bogdanova dirigentska palica dovela je do duplog osvajanja krune, što je i prvenac u istoriji osnivanja kluba. U trofejno vreme kluba utkana je velika Bogdanova ljubav prema rukometu koja je Vojvodini, pored titule i pehara Kupa, donela i predstavljanje na evropskoj sceni, uz brojna klupska priznanja. Najprestižnije sportsko priznanje u AP Vojvodini, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ bila je kruna svih Bogdanovih zalaganja. Zbog svega navedenog, rukometni kamp Bogdan Rodić, sa ponosom nosi i nosiće u budućnosti Bogdanovo ime.