Mesto susreta najtalentovanijih mladih rukometaša

Rukometni kamp „Bogdan Rodić“ treći put zaredom otvara vrata najtalentovanijim mladim sportistima.
Ovog puta u Novom Sadu od 1. do 7. jula igrači juniorske reprezentacije će se, svi na jednom mestu, okupiti i tokom 7 dana kampa vođeni izabranim stručnim štabom biti spremni za nova takmičenja i pobede koje su pred njima.
Fondacija Univerexport otvara svoja vrata mladim rukometašima počev od 2017. godine od kada se održava besplatan rukometni kamp, prvi ovakve vrste u zemlji i regionu. Uz selektovane mlade igrače i stručni kadar, nesebičnu podršku Rukometnog Saveza Srbije, kamp postaje mesto susreta reprezentacije koja se okuplja i trenira zajedno.
Uz moto da talenat treba prepoznati, gajiti i dati mu vetar u leđa, oko dve stotine dece je do sada bilo deo ovog kampa, a misija besplatnog rukometnog kampa jeste da prepoznaje važnost trajnijeg ulaganja, rekao je idejni tvorac ove priče Đordje Ćirković.
Rad na Kampu, u potpunosti, se poklapa sa obavezama juniorske reprezentacije Srbije čiji stručni štab predvodi Boris Rojević. „Sada je napolju preko 35 stepeni a mi u hali Slana Bara imamo idealne uslove. Svi znamo koliko teško je danas naći novac za rukomet, zahvaljujući Fondaciji ovi momci ja imamo sve što nam treba, na nama je samo da treniramo. Posla ima mnogo i nemamo vremena za gubljenje, radićemo u skladu sa vremenskim prilikama, pakleno“.
U nedelju 7. jula, u okviru kampa Bogdan Rodić, odigraće se utakmica izmedju najboljih juniora i najboljih kadeta, naših reperezentativaca, a sve u svetlu priprema pred prvenstvo Evrope, do koga je ostalo još samo dve nedelje.