MINISTARSTVO PROSVETE I FONDACIJA UNIVEREXPORT POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI

OBRAZOVANJE=UPOTREBLJIVO ZNANJE

Fondacija Univerexport, u skladu sa idejom vodiljom svog osnivanja, odnosno okrenutosti deci kao najosetljivijem delu društva, staje iza značajne novine u sistemu obrazovanja – uvođenju preduzetništva kao nove kompetencije u plan i program rada osnovnih škola.

U zajedničkoj saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Univerexport će ulaganjem u ovaj projekat, kroz edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata u školama biti deo trasiranja puta obrazovanju kao upotrebljivomi i primenljivom znanju.

Učenici, nastavnici i škole ovim projektom implementiraju dodatnu vrednost obrazovanju i kreiranjem i radom na preduzetničkim idejama treba da dođu do realizacije i postizanja željenih ciljeva. Projektom će za početak biti obuhvaćeno 40 osnovnih škola, koje će biti u mogućnosti da se opredele za neki od sledećih projekata: proizvodnja eteričnih ulja, izrada turističkih vodiča, uzgajanje organske bašte.

Nakon edukacije nastavnog kadra, učenici će imati mogućnost da u svakodnevnom radu kreiraju, primenjuju i realizuju ideje stečene osnovnim obrazovanjem, a primenljive u životu, zajednici, društvu.

Potpisivanjem protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport, od strane ministra Mladena Šarčevića i direktora Fondacije Olivere Ćirković zvanično je započeta saradnja na implementaciji projekta preduzetništvo u osnovnim škoalma, a pod simboličnim nazivom Obrazovanje= upotrebljivo znanje.

Projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine.